søndag 25. oktober 2009

Starten på vår NFF-blogg!

Norsk fagbibliotekforening ønsket å sette preg på debatten etter de nye stortingsmeldingene som kom våren 2009. Allerede i 2008 hadde vi planer for hvordan vi skulle gå fram. og vi la opp til at NFF-styret skulle sende innspill om å delta i debatten via lokallagsledere.

Den debatten som kom etter at Bibliotekmeldingen var lansert, var forunderlig! Ulike aktører på BibliotekNorge-lista sendte ut beskjeder om at vi måtte samle debatten der eller der, lista kan gjøres lang. Det er ingen tvil om at en sikkerhetventil hadde gått, og saken hadde et alt for stort trykk!

Først da NBF lagde en god blogg-løsning for Bibliotekmeldingen, løsnet selve debatten. Her kunne folk kommentere alt i denne meldingen. NFF la innspillene sine inn der.

Media - hvordan ble de fulgt opp? Avisene ble kontaktet , blant annet Knut Olav Åmås, som hadde interessert seg for rektorvalget i Universitetet i Oslo. Han var litt interessert, og ba oss lage en mer populær nyhet om det. NFF gjorde det - men den kom ikke på trykk! Så lagde NFF en pressemelding, som vi sendte til 5 aviser. Da fikk vi beskjed om å produsere et innlegg til debattsidene i Aftenposten, på linje med alle som skriver der. Ingen journalist ville følge opp! Et resultat ble at ingen ville trykke noe fra NFF, fordi vi sendte den samme pressemeldingen til flere. - Er det ikke det pressemeldinger skal brukes til?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar